Julen – barnens favorithögtid

Om bara en månad är det dags för våra älskade barn att få uppleva, vad som allt som oftast är, deras absoluta favorittid på året; julen. För oss vuxna innebär julen att massvis av mat ska handlas och lagas, kakor och godis ska bakas, julklappar ska handlas, hemmet ska städas och pyntas, granen ska hittas, släkten bjuds in och så vidare. Att vara ute med förberedelser i god tid kan verkligen underlätta mycket för stressiga småbarnsföräldrar. Knäck, karameller etcetera kan man faktiskt laga flera veckor innan jul och sedan förvara i kylen fram tills det är dags att äta dem. Eftersom det blir en del disk både under förberedelserna och under själva julen kan det vara värt att införskaffa en bra diskmaskin om man inte redan har det. Cylinda diskmaskiner är kända för att vara tåliga och klara mycket action, vilket inte bara behövs under julen såklart utan snarare alltid i en barnfamilj.

Men vad är det då barnen älskar så mycket med denna årstid?

•    För det första har de jullov vilket såklart betyder att de slipper läxor under ett par veckor.
•    Att de dessutom får äta mer godis, bullar, läsk etcetera bidrar nog också en hel del.
•    Att tomten kommer med massa spännande paket är nog en klar favorit hos många barn.
•    Som om inte detta vore nog så får man dessutom ha snöbollskrig, kolla på massa tecknade filmer under hela julen, kolla på raketer på nyår och dessutom vara upp extra sent.

Att julen är en sådan magisk tid för våra älskade barn är nog inte så konstigt ändå. Och självklart är det upp till oss vuxna att göra varje jul precis så bra som barnen hoppas och önskar.