Gåvor en del av livet

Att ge bort och få presenter är en tradition som för de allra flesta av oss kommer att följa med genom hela livet. Det hela börjar ofta redan så tidigt som under dopet, då man som litet och omedveten om vad som händer får en och annan kanonfin doppresent. Sen fortsätter det. Kalas, födelsedagar och julafton. Livet kan ibland vara en fest. Som vuxen kan man ibland känna sig lite rådvill. Vad ska man egentligen ge till ett barn?

Utgå från personliga intressen

I Borlänge fick den mycket matintresserade pojken Anton, 12-år, i present av sin farmor att laga middag tillsammans med en kock på sin födelsedag.  Att på detta sätt utgå från barnens egna intressen är ofta det mest lyckade, oavsett vad man själv föreställer sig att de önskar sig. Kocken som fick äran att åka hem till Anton var Pernilla Sterner.

”Pernilla Sterner som har företaget PS life is good har lång erfarenhet inom kockyrket. Hon specialiserar sig bland annat på att åka ut till folk och laga mat på plats i deras kök, något som hon troligtvis är ganska ensam om. Hon har också catering, provsmakarkvällar samt ger tips och idéer inför fester. Att på det här sättet laga mat tillsammans som en present, vill hon gärna göra mer av”

Att ge bort en matlagningskurs i present kan likaväl passa till vuxna som till intresserade ungdomar. Men kanske passar just matlagning inte lika bra till de yngre barnen. Känner man trots allt att just upplevelser är något som man vill ge bort, kan man till yngre bland annat ge bort ett dagbesök på en djurpark.