Ett lyckat barnkalas!

I princip alla barn älskar att fylla år. Inte nog med att man får massa presenter, man får dessutom ha kalas, äta tårta, godis, leka med ballonger och träffa alla sina vänner. Det finns många sätt att anordna trevliga barnkalas, tips för sommaren är att ha barnkalaset ute i trädgården. För vem vill sitta inomhus när det är varmt och skönt utomhus? Så hur gör man då om man vill fixa ett riktigt bra kalas till sina älskade barn? Nedan får ni några tips.

•    Duka upp ett långbord i trädgården. Självklart ska bordet dekoreras med konfetti, serpentiner, roliga sugrör i glasen, fina servetter, balonger etcetera. Eftersom födelsedagsbarnet, enligt tradition, ska sitta på bordets kortända kan det vara extra roligt att piffa till stolen på denna plats lite extra. Linda in ryggstödet i glitter och serpentiner och låt två heliumballonger vara fastknutna i stolens rygg. Att känna sig speciell på sitt eget kalas hör ju faktiskt till.
•    Lekar. Även om barn är väldigt duktiga på att improvisera och hitta på egna lekar och sätt att roa sig så kan det vara bra att ha ett par lekar inplanerade under kalasdagen. En klassiker är fiskedamm där barnen får ”fiska” efter något bakom ett skynke. Bakom skynket står förslagsvis en förälder och klämmer fast ”fångsten” i fiskespöet. En godispåse brukar vara en mycket uppskattad fångst. Andra lekar som ”Hela havet stormar”, skattjakt eller ”Björnen sover” är klassiska lekar som nästan alltid går hem.
•    Någon typ av uppträdande är alltid roligt. Varför inte försöka hyra in en trollkarl, clown eller bra barnartist?
•    Andra måsten är såklart tårta, saft, godis och presenter. Utan dessa kan det aldrig bli ett riktigt kalas. Planera lite men ta det också som det kommer. Barn är oförutsägbara och har ofta många egna idéer och tankar om vad som är kul. Håll ett öga på barnen och se att de har det bra, men låt de klara sig lite själva också. Lycka till!