Ett barnrum att trivas i

När man har barn vill man ge dem allt och lite till. Och det här med att ge dem lite till behöver inte handla om att man ska ge dem pengar och godis så fort de öppnar upp sina händer. Nej, det handlar om att man ska se till deras behov, ge dem närhet och att förstå och lyssna på dem. Att då förvandla ett rum till det perfekta barnrummet är något vacker som kommer osa kärlek och skapa trygghet i barnet. Då gäller det att tänka både smått och stort. Det lite mindre handlar om praktiska saker som att skaffa ett bra madrasskydd som gör det bekvämt och skyddar vid eventuella olyckor som kan ske nattetid. Men även att se till så alla möbler är praktiska så att barnet själv lätt kan öppna och ta del av allt spännande som finns i rummet.

Att inreda rätt

När du ska inreda för ditt barn så är det viktigt att ni försöker tänka er in i hur det är att vara barn: deras kreativa förmåga, viljan att göra sjutton saker samtidigt samt att är ömtåliga och inte speciellt långa. Att inreda rätt betyder med andra ord att man ska inreda från ett barns perspektiv. Klä in rummet i färger som barnet mår bra av samt utgå från ditt barn och skapa en miljö som den får inspiration i. Lyft fram dess älsklingsböcker, fyll sängen med gosedjur och skapa fantastisk belysning och då gärna med en dimmer så man kan välja styrkan. Det kan även vara bra om ni ordnar rummet så det är lätt att göra förändringar. Detta då barnet växer och utvecklas och med det vill ha förändring.

Och, vad man kan tänka på är att även gå steget längre och införa barnrum på arbetsplatsen för att minska sjukdomar och vabbning. Något som reklambyrån Gadd gjort och där de ser positiva förändringar.