En stor vän när man själv är liten

När ett barn är i ung ålder behöver den mycket kärlek och omsorg. Det krävs alltså att barnet har föräldrar som kan ge mycket kärlek, men också eventuella syskon, vänner och släktingar. Men det räcker inte där, utan barn kommer behöva en eller flera nära vänner som kan stötta i svåra stunder, vilket egentligen bara gosedjur kan göra. Att låta sitt barn ha ett gosedjur kan rädda många jobbiga situationer, särskilt när barnet inte är så gammalt och ska sova men vägrar eller när barnet är ledset och även glad. Ett gosedjur i form av t.ex. en nalle kan således rädda många situationer.

Kontroll på gosedjuren

När man köper ett gosedjur till sitt eller sina barn gäller det att tänka på var de är tillverkade någonstans i världen. För visst, mycket av det vi använder idag tillverkas i Kina, ändå vet man kanske inte vad produkterna innehåller. Egentligen bör man inte oroa sig för vad de är gjorda av, men man kan ändå försöka ta reda på det. Ibland kan tillverkarna hävda att det inte är farliga kemikalier i gosedjuren, fastän det kan vara det. Som konsument har man alltid rätt att fråga och då har tillverkaren en skyldighet att testa. Skulle det visa sig att produkten är farlig så har man helt rätt att, om man vill, lämna tillbaka sin vara och få pengarna tillbaka igen. För att ge farliga produkter till sina barn.

– Vår leverantör har hävdat att de hade koll. Vi har litat på deras kommunikation men vi är förda bakom ljuset. Det här kom som en fullständig chock för oss.