En färdig matkasse för barn?

Hur ska ditt barn äta för att få den bästa tänkbara kosten som bara tänkas gå, är en fråga som du säkert har ställt dig både en och tre gånger. I dessa tiden när det kommer en rad artiklar var och varannan timma om vad som är bra mat och vad som är mindre bra är det lätt att även bli förvirrad på om den klassiska tallriksmodellen är något bra. Använd ditt sunda förnuft och tänk på att då barn fortfarande växer gäller de att de får i sig tillräckligt med näring och alla viktiga ämnen för att få så bra förutsättningar som möjligt. Det har blivit oerhört populärt med att få hem färdiga matkassar, och nu kan du även få en perfekt komponerad matkasse för barn som faller de mindre i smaken. Med detta sätt vet du att du kommer få hem lättlagad men även bra och innehållsrik mat. Då kan du andas ut och fokusera på andra saker istället.

Bra mat – bättre hälsa

Ja, detta är en självklarhet, men visste du att en bra kost kan bidra till att ADHD-besvär minskar?

”Många exempel finns där enbart förbättrad kost skapar lugn, koncentration och mindre aggressivitet. Tillskott av järn, zink, magnesium och vitamin B6 minskar ofta ADHD-symtomen.” (läs mer)

Detta är bara ett av många exempel som visar att det är enkelt att skapa ett bättre och hälsosammare liv genom att äta bra mat. Så, börja med en kasse för att se skillnaden. Sedan får du heller inte glömma att du kan inte förändra enbart med mat – det behövs även en portion av motion.