Baby shower – mysig fest för blivande mamma

BABBY SHOWERFira att en blivande mamma! På en baby shower blir mamman i rampljuset ofta bortskämd med mängder av bakverk, blöjtårtor, pynt och presenter, men det måste inte arrangeras på det sättet. Huvudsaken är att den blivande mamman känner sig firad.

Baby showers har under senare år blivit mycket populärt i Sverige och de flesta av oss har nog sett bilder på Instagram med en gravid mamma omringad av rosa eller blå baby shower dekorationer. Någon i din närhet som snart ska bli mamma? Ordna ett personligt firande som kommer uppskattas!

Mamman ska vara i centrum – inte barnen

Även om det firas att ett barn ska komma till världen och trots att det många gånger är barn med på just babyshowers så är det viktigt att det blir ett firande för mamman. I GD kan man läsa om att en baby shower ofta består av söta bakverk i mängder, bubbeldricka, blöjtårtor, presenter och lekar – men det ska inte bli till en lekskola för barn, tvärtom. Det är den blivande mamman som ska vara i centrum under firandet där hon får umgås med sina vänner och känna sig ompysslad och sedd.

Kul med överraskning

En av de roligaste grejerna med att anordna, eller få en baby shower för den delen, är överraskningen. Planeringen för firandet ska ske i hemlighet och det viktigaste är att man gör något mysigt som man vet att den blivande mamman kommer att uppskatta, sedan är tyglarna fria. Om man är gravid väntar man länge för att få träffa sin bebis och för att göra väntan roligare är det uppskattat att få en baby shower av sina vänner, skriver tidningen Mama. Firandet kan innehålla färgglatt pynt och mängder av bakverk och presenter på traditionellt vis, men god mat, dryck och umgänge i enklare variant kan också funka lika bra. Tänk bara på att inte anordna baby shower för sent i graviditeten, det gäller att den blivande mamman också orkar med firandet.