Att göra i Stockholm med barnen

Som småbarnsförälder kan det ibland vara svårt att komma på vettiga och roliga saker att göra med barnen i huvudstaden. Stockholm är ju fullt med attraktioner, caféer, fik och andra aktiviteter man kan göra. Men vilka är egentligen lämpliga att ta med barnen till? För du vill ju inte att barnen ska tillbringa hela sommaren hos en barnvakt medan du är ute och roar dig? Vi bjuder på några bra tips på aktiviteter som du kan göra med ditt/dina barn i sommar.

Bada!

Det första tipset är egentligen självklart. Ta med de små ut på en badstrand, slappa, lek i sanden, bada och ät picknick ute. Njut av den svenska sommaren helt enkelt. Tänk på att antingen ha med någon form av parasoll eller åtminstone sitta någonstans där ni har tillgång till skugga. Små barn mår inte bra av en heldag i stark sol. Åk gärna till något ställe som är någorlunda långgrunt så att barnen kan leka i vattnet. Exempel är Kaananbadet i den västra förorten Vällingby.

Junibacken

Junibacken på vackra Djurgården har barnaktiviteter för alla åldrar. På Junibacken leker sig barn kloka, om man får tro deras egen slogan. Och det är inte alls omöjligt att tro på. Upplev det prisbelönta sagotåget där du färdas genom Astrid Lindgrens barnsagor själv och hör hennes röst som berättarröst! Gå på Sveriges bästa barnteater och upplev lek av världsklass. Junibacken är helt inspirerat av olika barnböcker och uppmuntrar barns läsning och föräldrars högläsning.

Barnbio

Om det skulle regna en sommardag ska ni inte heller sitta sysslolösa. SF erbjuder barnvagnsbio där salongen är lite ljusare och ljudet lite lägre. Mitt i filmen blir det paus för lite fika och möjlighet att byta blöja. Aktuella tider och datum hittar du på SF:s webbsida.

Kulturhuset

Kulturhuset gör en stor satsning på barn och unga och erbjuder massor av kreativa saker för barn i olika åldrar att göra. Pyssel, teater, lekar, barnböcker och annat. Även det perfekt för en regnig dag!